27 februari 2016
13:00

Trönninge IF

Referat: BK Walldia - Trönninge IF

Walldias andra träningsmatch för säsongen gick i ett fint vår/vinterväder. Det var inte bara vårvädret som var fint. Även spelmässigt såg det bra ut när Walldia verkligen studsade tillbaka efter förlusten mot Harplinge förra helgen.

Tränarparet BES/GUS tryckte på att fokusera att hålla ihop laget ordentligt över hela planen både i anfall och försvar.
Det fick vi också se, speciellt i första halvlek såg det riktigt bra ut.

Domare Berghs fickur hade inte tickat fram mer än 3 minuter innan Nderim kommer runt till höger och ganska oattackerad kan spela fram Besart centralt som enkelt trycker dit 1-0. till blåtröjorna.

Det var början till en ganska kraftig Walldiadominans där Trönninge inte kommer fram till i princip någonting på Walldias planhalva. Walldiachanserna avlöser varandra, och bäst i Trönninge var målvakten. Som i minut 9 när Besart får en ny chans efter ett fint inspel från högerkanten men målvakten parerar. 5 minuter senare var det väldigt nära igen efter en snygg överlappning från vänster med Besart som avslutare.
Walldia är följsamma i spelet och dominerar stundatals ordentligt. Jocke i Walldiamålet börjar frysa när solen emellanåt går i moln. I 18:e minuten har Walldia ett ribbskott efter att Petter frestat keepern med ett bra skott som går i retur.
Robban på högerbacken är väldigt aktiv och ligger bakom många av anfallen, i 21:e minuten kommer Robban fint på kanten och hittar Besart än en gång, och än en gång räddar målvakten men på returen är han chanslös när Petter dundrar in 2-0. Halvlekens målvaktsräddning bjuds publiken på när Nderim med ett klockrent pass hittar sin tränare centralt, Besart slår till direkt men med ett pantersprång får målvakten bollen över ribban.
Nu hade det gått drygt en halvtimme och Trönninge hade inte skapat ett enda avslut, det var ett stort spelmässigt övertag för Walldianerna.
Walldia gör två mål till innan pausvilan . 3-0 genom Petter som får ett snyggt inspel från Robban. 4-0 efter att Trönninge för en gångs skull etablerat lite spel på Walldias planhalva. Man tappar boll som Kenan snappar upp och med ett långpass frispelar Besart som blixtsnabbt kan ställa om och rinner igenom med 4-0 som följd i ensam majestät mot den tappre Trönningemålvakten.
4-0 blir halvtidsresultatet. Det var endast Trönningemålvaktens förtjänst att ställningen inte var ett par tre bollar större.

Frågan var om Walldia skulle hålla uppe skärpan i andra halvlek.

Det är som bekant lätt att det inte blir så efter att man dominerat kraftigt i en halvlek.
Trönninge kan lyfta upp spelet lite grann men har ändå svårt att skapa de riktiga farligheterna, även om vittröjorna står emot lite bättre på mittplan.

Trönninge skärpningen kommer dock inte direkt efter paus utan dröjer 10 minuter in i andra halvlek. Under de 10 minuterna hinner Walldia göra yterliggare 2 mål. Det första, 5-0 är matchen snyggaste. Nderim "flyter" från uppvaktningen i Trönninges vänsterförsvar innan han med en utsökt passning hittar striker Kung Kenny i mitten som slår till direkt så bollen otagbart borrar sig in i nättaket. bakom Trönningekeepern. Kenan är het och gör även 6-0 3 minuter senare när han enkelt i straffområdet förvaltar ett instick bakifrån.
Nu går matchen in i lite stiljte vilket ger Trönninge möjlighet att lyfta spelet lite grann när Walldia intar en lugnare attityd.

Besart går ut i 65:e minuten och in kommer Murteza på kanten. Några minuter senare kommer även i Sakhi in då han ersätter Robban på en backplats.
Trönninge skapar nu lite grann och när en Tröningespelare blir upphakad då han löper in från vänster kan domare Bergh inte undvika att blåsa straff. Staffen slås säkert i mål efter att Sörensen chansat i fel hörn.
4 minuter senare var det kvitterat i straffar när Bujar (tror jag) blir upphakad på ett liknande sätt och även han blir tilldömd en straffspark.
Kenan var utnämnd till förste straffsparkare innan matchen och är den som lägger upp bollen på 11m punkten.
Jönsson ligan hader oftast "en plan" och det hade också "Kenan/Bujar ligan". Kenan lurar alla genom att spela bollen löst snett framåt där Bujar löper fram och sätter bollen i nät. En variant jag bara läst om men aldrig sett, effektivt eftersom målvakten blir helt ställd. 7-1 var nu ställnngen och det återstår en knapp kvart.
Det händer inte så mycket mer än att Trönnige tillåts att snygga till siffrorna genom att slå en frispark direkt i mål då det återstår 8 minuter.
Walldia spelar av de återtående minuterna och känner sig nog ganska nöjda med dagen insats, även om Trönninge nog var lite sämre än vad vi trodde med tanke på att man trots allt fick en ganska framskjuten placering i serien förra året.
Walldia fick ändå en bra genomkörare och genomförde planen innan match på ett bra sätt, både defensivt och offensivt.

Nästa helg är det årets första tävlingsmatch då Haverdal står för motståndet i DM matchen uppe på konstgräset i Harplinge.